Istimewa Buat Sepupuku Nu'man

video

Salam Maulidur Rasul

Pertama-tama dan selamanya, marilah kita bersama-sama bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah dan kurniaNya, kita masih dapat hidup pada malam yang sangat mulia ini, iaitu malam hari keputeraan ibnu Aminah Muhammad SAW. 

Sempena malam yang mulia ni, sukacitalah aku untuk mengucapkan Salam Maulidur Rasul buat semua yang sedang membaca blog aku sekarang ni.. Ada bunyi macam skema tak? Malam ni nak skema jap. Hehe.
Malam ni aku nak bercerita dan citer aku agak panjang. So harap korang bersabarlah ye! Jangan tak baca pulak :P

Maulidur rasul merupakan hari bersejarah kelahiran rasul kita, Nabi Muhammad SAW. 12 Rabiul Awal  Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April  571 baginda dilahirkan. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah SWT. Setiap tahun, umat Islam  di seluruh dunia akan mengadakan majlis bagi memperingati hari bersejarah ini dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya.
Sempena Sambutan Maulidur Rasul pada tahun ini, kerajaan Terengganu telah mengadakan beberapa pertandingan dan antaranya ialah pertandingan pidato dan menulis khat. 

Dan apa yang paling istimewa, pada tahun ni aku ambil bahagian! Hehe. Agak-agak aku masuk apa? Pidato? Hahaha. Tak mungkin. Aku tak reti la. Aku masuk pertandingan khat tau! Soalan dia : Tulis 'Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah dengan menggunakan kaedah khat thuluth  Haha walaupun act aku tak pandai sangat. Sikit-sikit boleh la. Aku bukan nak masuk sangat tapi kawan aku yang bagi nama. Tapi, haaa ada tapi tau.. Tapi, aku terima kasih kat diorang sebab kalau dorang tak bagi nama aku, macam mana aku nak dapat pengalaman. Memang aku tak menang, saguhati pun tidak tapi umi aku cakap pengalaman tu yang berharga, betul kan? Aku rasa seronoooook sangat! Thankyou to all my beloved friends!!


P/s : Belajar dari pengalaman dan kesilapan supaya kita tak tersilap langkah pada masa hadapan :)

Kawan Baik Sampai Syurga !


Assalamualaikum dan Peace Yo (!) Apa Khabar Rakyat Malaysia (!)
*macam rakyat Malaysia baca*koya*

Setiap orang ada kawan baik sendiri kan ?? Aku pun ada. Aku panggil dia Anis. Ni yang aku nak citer pasal dia. Kawan yang paling aku sayang. Tapi bukan dia sorang je la.. Ramai lagi.. Cuma kali ni aku citer pasal dia okay? Bukan nak promote, tapi lebih kurang la... Hahaha.



KawanBaikSampaiMati

Selama ini ku mencari -cari
Teman yang sejati
Buat menemani perjuangan suci
Bersyukur kini padamu Illahi
Teman yang dicari selama ini
Telah ku temui

Sedap tak aku nyanyi? Boleh ganti Siti Nurhaliza tak? Hehehehe.



Nama diberi Nor Anis Zulaikha binti Zakariah dan dilahirkan pada 15 on October 19th. Sekarang bersekolah di S A M T Sultan Hisamuddin Klang (sekolah aku dulu)




Dan sifat dia yang comel gitu....


♥ Suka Senyum 

♥ Menangis (Hehe)

♥ SaynotoHypocrite 

♥ Menyakat 

♥ Keraskepala 

♥ Taksombong 

♥ LovekidsSoSoMuch

 ♥ GilaKPop

 ♥ Alwaysforgivebutnotforget

 ♥ Loveattention 

♥ LoveAllahandRasulullahsomuch

 ♥ SukajadidiriSENDIRI

♥ Yesloveisnothinglessthanterrible 

BAP + Pattinson + SuperJunior + B2ST + 2PM + ZE:A aremyboyfriend(s) :)
* Ramaikannkann ? Yahhh :D



P/s: Mana gambar mana gambar? Alamak... Hehehe. Lain kali la.. Boleh kan??






Haiwan yang Paling Comel Aku Pernah Tengok !!


Assalamualaikum !! ^_^

Comel tak haiwan comel apa kat bawah tuh ? Comel kannnnnnn . Alahai cair aku dibuatnya . Haiwan yang comel super duper nih dipanggil Sugar Glider . Semanis tuannya :D Ahaaa . aku dah lama teringin nak bela haiwan kecik kecik nih . Tapi tak dapat ! Waaaa . Nak nages lah cenggini :'(

Aku ada jugak search google pasal binatang kecik nih . Rupanya Sugar Glider ni haiwan eksotik jenis gliding marsupial . Eksotik tuhh . Mesti mahal kan ?! Tapi haiwan ni takde kat Malaysia . Hanya terdapat di Australia , New Guinea dan dekat kepulauan Indonesia je . Tapi jangan risaaaaau . Kat Malaysia ni pun dia boleh hidup . Siap beranak pinak lagi tuh :D

Haiwan ni terkenal sebab dia comel dan kecik . Poket pun muat !! Gangster pun seiz geram bila tengok aksi aksi manja haiwan ini . Bayangkan lahh bila haiwan ni duduk kat bahu ke tapak tangan ke , then manja-manja . Pehhh memang tergugat ahh perasaan gangster tuhh . Dari jadi gangster boleh jadi penjaga zoo sebab suka sangat haiwan . Hikhik ^_^

Kat Malaysia pun ada jugak bela tapi tak ramai lahh sebab ini haiwan bukan dari negara nihh. Ye tak ?
Eh sugar glider ni speses ape ek ? Korang jangan silap tau ! Haiwan ni bukan spesies tupai tapi kanggaru *-*

Start Blogging ! :)

Assalamualaikum !! ^^

Ok, ini blog baru aku merangkap diari online aku. 
Jadi, suka hati aku nak tulis apa dalam blog ni dan silakan komen kalau ada yang korang tak puas hati. Do I care? Haha.. 
Aku tak tahu la berapa kali aku nak buat blog dan harapnya ini yang terakhir. Hehe. 
Sori sangat sangat kalau blog aku ni agak bosan sebab aku ni bukannya reti sangat nak berkata-kata macam orang lain..

Alhamdulillah, setakat ni aku ada lebih dari 5 blog yang terbengkalai. Kehkehkeh... Entah la, aku rasa banyak tak puas hati dengan blog aku sendiri.. Dok tahu bakpe.. Korang tolong doakan aku eh? Supaya aku setia dengan blog ni.. Hehe.

Korang tahu bila blog ni dilahirkan? Dilahirkan? So skema! Dah campur campur dah bahasa aku. Biar ahh.. Blog ni baru saja dibuat semalam iaitu pada hari Selasa bersamaan 8 Januari 2012.. Haaa, ada sama dengan birthday sesiapa ke? Hehehe. Kalau ada bagi la tau.. Kot-kot ada orang nak bagi hadiah ke kan?

Actually, aku start berblogging sejak aku sekolah rendah tapi hehe.. Masa tu, kalau siapa ada blog meme la.. Memang hebat.. Tapi kalau ada saje tapi tak ngapdet buat ape kan? *Aku laa tu hee...

K, sampai sini je la hari ni cerita aku. Bye! - K -