Cara Mengambil URL Gambar

26 April 2016
Selasa

Assalamualaikum 



Semalam asiah tukar background blog ni. Bangun esok pagi aik tiba-tiba jadi macam atas tu. Kata Photobucket link gambar tak betul. huwaa nak menangis perasaan aku ni :'( Semalam okay jeeeee

Lepas tu asiah godek-godek balik (tak reti sangat ikut kepala je) Tukar balik link sebelum ni letak background bintik-bintik tu baru elok (okay ke?). Alhamdulillah selesai masalah asiah.


So dengan itu, asiah nak kongsikan beberapa cara yang korang boleh try untuk copy url supaya korang tak bermasalah seperti saya *buat muka comel sambil tangan buat peace*


Photobucket. Cara ni yang biasa asiah buat untuk copy url sambil tu boleh la simpan gambar, lepas ni nak cari gambar sama masuk je photobucket.

First - Korang search gambar yang korang nak dekat Photobucket.com Contoh :

(Klik gambar untuk lebih jelas)




Copy link pada yang asiah kotak tu ya! ;)


Upload dalam blog. Sejak asiah ada masalah kat atas tu, asiah guna cara ini.

(Klik gambar untuk lebih jelas)






Haaaa senang je kan?
Boleh lah korang terus cuba lepas ni ya :) Selamat mencuba!

Nota hati : Kalau tak faham, or ada pertanyaan, boleh terus email ke asiah_1996@yahoo.com. 

Terima kasih ubi kayu, sebab sudi baca entriku